Programma

Het programma start vrijdag 30 september 2022 vanaf 18:00 uur en loopt door tot zondagmiddag 2 oktober 13:00 uur.

Tijdens het RYLA weekend werk jij met andere deelnemers aan je persoonlijke leiderschap. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen talenten: zelfkennis is belangrijk om als mens en als leider effectief te zijn. Wat zijn jou belangrijke waarden, waar krijg je energie van en wat zijn jouw kwaliteiten.

Kennis over hoe keuze processen bij jou, bij een ander en in een groep verlopen en hoe je daarin kunt (bij)sturen staat centraal tijdens dit weekend.  Tijdens het programma leer je hiervoor onder andere het Process Communication Model (PCM) kennen en via een vooraf in te vullen online vragenlijst krijg je zicht op jouw persoonlijke profiel.

Op de vrijdag- en zaterdagavond is er een uitgebreide toelichting op PCM en hoe het je kan helpen gedrag te observeren. En jouw eigen maar ook elkaars behoeften te herkennen. Gedurende de dag volg je op zaterdag je twee thema-workshops uit het aanbod van ‘Leiderschap’,  ‘Conflicthantering’ en ‘Talentontwikkeling’. Deze verdiepen je zelfinzicht en bieden je handvatten voor effectieve handeling. De zondagmorgen sluit de RYLA af met een creatieve, energieke gezamenlijke workshop.

In het programma wisselen workshops, (groeps)opdrachten, spelvormen elkaar dus af. Als je actief meedoet haal je het meeste uit het weekend en leer je het meeste.

Aan het einde van het weekend zal je een certificaat van deelname ontvangen.